Min långa väg: till dynamisk psykoterapeut

180,00kr

BESTÄLL

2023, 206 sid, mjukband
ISBN 978 91 85747 89 4

Beskrivning

I MIN LÅNGA VÄG berättar Helena Nyrén om traumatiska händelser i barndomen, som gav henne ångest och svåra panikångestattacker och begränsade livet. Hon tar oss med in i sina behandlingar, som ledde till tillfrisknande och en utbildning till psykolog och dynamisk psykoterapeut. I sitt arbete har hon sedan kunnat hjälpa människor att hitta konstruktiva lösningar, att inte styras av ångest och begränsande försvar utan av nya möjligheter.

Sju av hennes patienter får vi möta i boken. När hon tagit kontakt med dem för att be dem läsa ”sina” avsnitt i manuset inför publicering, har hon mötts av generösa berättelser om hur livet gått vidare. Trots svårigheter – alla har hittat nya meningsfyllda möjligheter.

Författaren ger oss också perspektiv på utvecklingen inom området psykologi – psykoterapi, speciellt med psykodynamisk inriktning, från 1970-talet och framåt. Den väg hon valt har inte varit en självklarhet.

“Ge aldrig upp tanken på att människor kan utvecklas om de omges av en god och stimulerande mänsklig miljö.”

Helena Nyrén är leg psykolog, specialist inom klinisk psykologi, leg psykoterapeut samt handledar- och lärarutbildad. Hon har arbetat på BUP och haft privatpraktik. Hon är född 1941 och bor idag i Örebro med sin man. Musik, litteratur, bridge och möten med människor fyller hennes tid.

Additional Information