Tesserakt eller konsten och dödsstjärnan

99,00kr

2012, 19x13mm,
mjukband, 360 sid.
ISBN 978-91-85747-31-3

Mattias Forshage
Kategori: Etikett:

Beskrivning

Mattias Forshage är tillbaka från dödsriket med Tesserakt – en spökhistoria som handlar om geografins grundfrågor och använder eller inbegriper drömmar.

Ponera att jag vaknar upp med ett lätt ryck och har somnat bakom mitt skrivbord. Jag minns egentligen inte riktigt vem jag är, var jag arbetar, vad jag arbetar med. Väggen i ens rum är plötsligt täckt av ett meningsskapande mönster. Alla skyltar är plötsligt på ett obegripligt språk. Det finns en massa saker jag plötsligt vet. Men ännu mer som jag kan se men fortfarande inte begripa. Människor jag tror mig älska, ett trivialt kvarter i en främmande stad, ett hotellrum, helvetet, mera spöken, barn, älskarinnor, de mest bisarrt exotiska skogar, rymdfärder, människor jag tror mig älska. Ett helt liv i en skånegård som sprudlar av aktivitet.

Det handlar på ett grundläggande plan om utvidgandet av möjlighetsfältet, på ett sätt man inte kunde förutsäga. What I was interested in was this particular epistemological suspension, this indeterminate state, these investigative labors, this productivity of questions.

Mattias Forshage, entomolog, doktor i zoologisk systematik, medgrundare av Surrealistgruppen i Stockholm. Författare till otaliga artiklar, essäer, förord, efterord, översättningar och böckerna Angående näktergalarna man fann på glaciärisen (diktsamling, ellerströms 1998), Frånvarande ur samma stim av bläckfiskar (diktsamling, Styx 2007), Häxprocessens Åskbetingelser (kortroman, Styx 2007), Sex förslag till Skrapsanning (dramer, Styx 2007) och Drömgeografi Naturgeografi (roman, Styx 2007).