Gabriels egen bok

99,00kr

2007, mjukband, 79 sid.
svensk text, bilder i svartvitt
ISBN 978-91-85747-09-2

Gabriel Llimargas-Castells
Kategori: Etikett:

Beskrivning

Man blir full av inspiration och beundran när man får vara med om att människor som har oddsen emot sig kliver fram och lyckas, människor som följer sina drömmar utan att tveka, som vågar tro på sig själva och ser livets alla möjligheter som en självklarhet. Gabriels bok ger glädje. Gabriels dikter visar att känslor är mänskligt, att vi alla känner och tänker, och att dela dem med andra och visa dem för världen är mod.

Dikter ur boken:

MITT LIV

Jag har en cp skada. Den fick jag när jag föddes, jag låg för lite i Mammas mage. 6 månader låg jag på sjukhus. Jag har opererat mig massor med gånger.
Jag har lite svårt att gå själv. Men mitt mål är att gå själv, för jag vill ut på krogen själv.
Jag vill inte ha någon som hjälper mig. Jag vill försöka klara mig själv och komma hem när jag vill!
Jag vill kunna köra bil men min syn är inte så bra så det kan bli lite svårt att ta körkort.
Jag ska bo nära stan för jag vill bo nära krogarna, så att jag inte behöver åka så långt när jag går ut.
Jag vill klara mig själv utan ass. Jag vill inte ha någon som följer med mig ut på krogen. Jag vill klara mig själv där, köpa sprit själv och komma hem när jag vill.
Jag har haft ont i mina ben men nu är det bra i dom tror jag. Jag har kramper men det har jag inte haft på jättelänge nu och det tycker jag är jättebra!
Jag behöver åka Taxi ibland när jag ska någonstans och det är bra att det finns. Jag har skenor för att jag ska gå bättre och jag tycker att det går hur bra som helst!
Jag har tagit blodprov många gånger.
Jag har en Permobil.
Jag har en rullstol som jag använder när jag ska flyga eller så.

EN DIKT OM ENSAMHET

Ensamhet är människans största skräck och det kan kännas tråkigt att vara själv utan någon kompis.
När man känner sig ensam kan man börja gråta.
Då kan man ringa den personen man gillar mest och snacka lite skit och skoja lite eller så kan man prata om viktiga saker och sådant som man vet att den andra blir glad av.
Man kan vara nära en person och smeka den över hela kroppen och känna kärleken komma närmre. Man kan ligga naken i sängen och ha sex med den som man är förälskad i.

FÖRFATTARDEBUT FÖR GABRIEL

GABRIEL LLIMARGAS CASTELLS är 16 år och bor i Haningen. Han går i 9an på Jorielskolan och har en cp-skada. I december kommer hans första bok. Det är en samling dikter och berättelser på temat känslor och tankar. Boken kommer att heta ”Gabriels egen bok.”

Berätta om din bok!

Den handlar om känslor och tankar kring hur det är att ha en CP-skada och lite om islam och kriget i Irak. Jag tycker det är ett så hemskt krig och jag ville även skriva lite om det. Boken består av dikter och berättelser.

Hur kommer det sig att du intresserar dig för just Irak?

Det började med att jag pratade med några färdtjänstchaufförer som kommer från Irak. De har berättat för mig om kriget och hur deras familjer har det och att de tvingats fly från sitt land för att slippa kriget.

Hur gick det till när du skrev din bok?

Jag har alltid gillat att skriva och sitter minst en timme varje morgon och skriver innan skolan börjar. Jag skriver om det jag tänker på och helt plötsligt hade jag så mycket material att det räckte till en bok. Min bildlärare Victoria hjälpte mig att få kontakt med några som kan trycka boken och nu kommer den ut i december. Min assistent Luis har peppat mig hela tiden.

Är du nervös inför utgivningen?

Nej, jag känner mig lugn. Vi ska ha ett releaseparty när boken ges ut. Jag kanske kommer vara med i flera tidningar och sånt och det känns lite pirrigt men annars är det mest kul.

Berätta lite mer om dig själv.

Jag har en svensk mamma och min pappa kommer från Mallorca och det ät väl lite annorlunda. Vi är mycket på Mallorca och det älskar jag. Jag gillar att åka färdtjänst-taxi och det var ju så jag fick veta allt om Irak. Sen gillar jag att vara på Träffstugan där jag har kompisar. Jag brukar gå på deras disco och på fritidsgården på torsdagar. På fritiden brukar jag också vara ute mycket på stan. Och gå runt och strosa. Sen har jag en assistent som heter Hayoti som bor i Rinkeby som jag är mycket hos. Det är kul.

Vad har du för planer för framtiden?

Jag tror jag vill bli författare när jag blir stor. Det passar mig bra att skriva och jag tror att jag skulle kunna skriva många olika sorters böcker.

/Maria Ennefors [HÖRT & HÄNT 4/2007]