PTRoleum nystart med spokenword/ hiphop-skiva: ”Källarsymfoni” av Gatuduvan, släpps 26/1

Poeten och konstnären Gatuduvan sparkar underifrån och sprider ett ljus från källarens dunkel. Han ger en röst åt den arbetslösa arbetarklassen, soc-fallen som fastnade i ett samhälle utan andra chanser. Nu är han aktuell med en hiphop-skiva.

Jag skulle vilja att den här EP:n nådde fram till alla vilsna och ensamma. Alla drömmare och outsiders. Det är en hyllning till de personer som gick bort eller försvann. Hopp och tröst. Lite som de utslagnas regnbåge.

”Källarsymfoni”  gästas av Bengt O Björklund, Projekt1 ken1 samt Joakim Selin. Beatsen är skapade av producenten Darkitect och inspelat av Tomflaskan i Tomflaskans laboratorium. Coverart av Stina Barbrosdotter.

EP:n släpps på nystartade PTROLEUM och utkommer den 26 januari, på CD och kassett i begränsad upplaga, samt på digitala plattformar (Spotify osv.). Releasefest med gig den 26/1, kl. 14-18, på Larry´s Corner, Grindsgatan 35, Stockholm. Fritt inträde https://www.facebook.com/events/239762720266618/

Lyssna på: HISPAN

Gatuduvan är född 1980 och bosatt i Stockholm. Han är verksam som konstnär och poet. Som en av grundarna av poesikollektivet La Poème Kalashnikov har Gatuduvan tidigare, inspirerad av 1970-talets svenska poeter, gett ut flera diktstenciler, fanzines och chapbooks: Rännstenens laserblick, Trottoarernas andetag och Truxal – samt startat undergroundtidskriften Pasquinaden. På annat förlag har diktsamlingarna Att alltid bära källaren och alltid se stjärnorna (2014), Vägrandets gospel (2015) och Benzino Boulevard (2017) getts ut. Skivan I ett moln av fimp och nagelbitna visioner innehöll också poesi till beats och kom ut 2016. Gatuduvan levererar sina texter på det alltid så explosiva sättet, och ger röst åt dem som inte själva orkar skrika längre. Han skriver om parkbänkarna, nätterna, förorterna, missbruket, dårhusen och drömmarna. I hans dikter blandas blanketter, mardrömmar och döda vänner med ett hopp som aldrig sinar, som en dunkande puls mellan raderna. Kontakt: gatuduvan.se / Gatuduvan finns även på Instagram och Facebook under samma namn.

Lyssna på: UTANFÖR HELT, med Bengt O Björklund & Joakim Selin
Gatuduvan

PTROLEUM är Styx förlags nystartade ljudetikett, som arbetar i samhällets grundläggande bottenslam. 2019 kommer en strid ström av  ljudcollage, kroppsljud, rytm, syra och musik släppas som fonogram av olika slag: kassett, vinyl, CD, fil, ström osv.

<*> Håll <*> Öronen <*> Öppna <*>